lørdag den 2. februar 2013

Wok med bacon, fløde og andet sundt

For at det ikke skal hedde sig at jeg bare render rundt og stjæler med arme og ben fra andre chefs, så vil jeg starte ud med en af mine egne påfund. Spoiler alert! Den indeholder både bacon og fløde i rigelige mængder. ;)


Here goes..

you'll need..

1 stort løg
4 gulerødder
1 fed hvidløg
1 frisk chili jeg brugte en grøn en.
1 Rød peber.
En god slat grønne ærter, ca. 100-150 gram.
200 gram BACON i tern.
En 1/4 l FLØDE
250 gram pasta, gerne af den friske slags :).
Karry
Paprika
Salt
Peber


Så er det egentlig bare slice and dice time. Hvis du er super snappy, så kan du nå at lave denne ret på den tid det tager at koge noget pasta. Meen jeg kan nu godt li' at ha alt det man skal bruge hakket og klar, i følge min "filosofi" skal man slappe af når man er i køkkenet.


Hak løg, det gør ikke noget at det er lidt grove stykker når det er til wok,
Hvidløg og Chili (hvis du er gået efter den friske slags) hakkes fint.
Gulerødder skrælles og skæres i mundrette bider.
Rød peber ligeså.

Så kan vi ellers smøge ærmerne op og fatte potter og pander. Hvis du gik efter tørret pasta, vil jeg ikke smide baconnet i ca. før vandet til pastaen koger (its all about timing)

Smid en gryde med vand til pasta på blusset, samtidig sætter du din wok over gi den et skvat magarine eller smør, if you wanna be all "Price" about it. Either way når det er bruset af smider du det herlige bacon på panden, det skal lige ha en 4 min. for sig selv.


Så kommer du løg, hvidløg og chilli i, når den dejlige bacon duft er ved at brede sig i køkkenet. Gi det et par minutter og så er det gulerøddernes tur, samtidig fatter du krydderdåsen og begynder at gi los en god teske salt, godt med peber og paprika og en lille smule karry.

Nu skulle dit vand meget gerne koge, så kog pastaen efter anvisninger, mit skulle ha ca. 3 min. Det er nu du putter det røde peber ned til resten, det skal ikke ha for længe hvis de skal bevare det lækre sprøde, ærterne smider du os bare i gi det et minut eller 2, og så er det ellers nu at fløden gør sin entre. Lige som en reminder er det selvfølgelig en skam at bruge alt under 38 % piskefløde. så skal det ellers bare stå at simre lidt.


Når pastaen er klar smider du det i sammen med alt det andet, vend godt i det så pasten suger noget fløde til sig og blir lækker cremet. smag til med salt og peber, og så er det ellers bare at dykke ned i herlighederne.

Super let og billig ret som efter min mening passer i en hver SU-madplan.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar