søndag den 24. februar 2013

Superbowl Sunday - Roethlisburger og hjemmelavede fries















Ja det er efterhånden et par uger eller 3 siden der rent faktisk var Super Bowl, men i skal jo ikke snydes for lige at se hvad der blev indtaget af kalorietunge lækkerier...



Selve burgeren er efterhånden kendt så vidt og bredt, så jeg vil egentlig koncentrere mig om fritterne.

what you'll need.

En sæk kartofler
En spandfuld olie
En tønde salt

thats it.

Vi starter med at skrælle de kære kartofler og skære dem ud i fritter, heller lave dem for tynde, så bliver de mere sprøde.


Kog fritterne en 10-12 minutter i saltet vand. Efter de er kogt skal de gerne lige ha' en halv time i køleskabet på et viskestykke eller en rist så vi kan få noget af fugten ud af dem, det har jeg i hvert fald læst mig til skulle være hemmeligheden bag at få en sprød frie :)

Når fritterne er smit i køleren, så har du lige tid til at smide dig i sofaen og se et afsnit "How I Met Your Mother" Who says cooking can't be fun?

Så skal vi ha' gang i olien, jeg brugte en liter solsikkeolie, fuld smæk på den. Når du så tænker "Nu tror jeg dælme den olie er varm" så istedet for at brænde lillefingere. så snupper du lige en af fritterne og sætter enden ned i olien, og hvis det begynder at bruse og boble omkring fritten, så er olien klar.


I med fritterne, hemmeligheden er ikke at putte alt for mange i ad gangen, når de er ved at se godt ud så prøv at tage en op og smag på sagerne, hvis du kan li' hvad du får i munden, så op med dem og i med næste hold, and so on.

Så er der eller serveret, man går aldrig helt galt i byen ved at dyppe dem i en gang god bearnaise eller hjemmelavet aioli. Bon appetit.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar